Zamieszczone przez smalczyk14
Bo jeżeli o chwilowym to jak dobrze depniesz to i Ci 60l/100km pokaże i jest to w zupełności normalne i na to nie ma co patrzeć żeby się właśnie zbytnio nie stresować.
Zalej auto do pełna przejedź min 100km zalej znowu do pełna i policz ile pali. Nie patrz na wskazania komputera szczególnie na wskazania spalania chwilowego.
ops:
Obawiałem się jednak że jak przyjdzie co do czego to się z tej obietnicy wycofają. Jednak nie
Zostałem mile obsłużony przez P. Tomka przy przyjęciu auta na serwis a po spisaniu formalności i określeniu kwoty za przegląd przekazany równie sympatycznemu P. Waldemarowi. Wszystko przebiegło zgodnie z moimi oczekiwaniami: zabezpieczenie streczem kierownicy oraz foliami fotela i dywanika kierowcy, płukanka przed spuszczeniem oleju, usunięciu syfu z obudowy filtra oleju, następnie cały czas na otwartym korku olejowym wymiana pozostałych filtrów (oleju, paliwa, powietrza i kabinowego), pozostałe czynności wg wykazu (24pkty). Pojemniki filtra powietrza i kabinowego przedmuchane sprężonym powietrzem. Na koniec zalanie nowym olejem, wymiana korka spustowego oleju (ma jednorazową uszczelkę), oczyszczenie elementów komory silnika (silnik jak po wyjeździe z salonu) i jazda próbna. Na sam koniec wytrząsarka zawieszenia, sprawdzenie luzów zawieszenia, kontrola hamulców na hamowni i po robocie. Całość ponad dwie godziny. Kwota końcowa 420zł. Moje materiały i olej 390zł. Jasne że kwota za ten serwis nie jest mała ale mam dwie ważne rzeczy: świadomość dobrze i rzetelnie wykonanej roboty i co najważniejsze pieczątka ASO w gwarancji. Jeżeli dalej będę robił roczne przeglądy w ASO to z pewnością u nich. Wiedzą że jestem z OCP i z pewnością moja opinia jest dla nich chyba cenna. Żadna reklama nie jest tak korzystna jak opinia klienta a nie jestem klientem z marzeń serwisantów.
Komentarz